×

Waarschuwing

This parser only supports VCARD and VCALENDAR files
Content is:Error 404 (Niet gevonden)!!1*{

GRAM

logo 2 01 Dit schooljaar nemen onze leerlingen van 5 verzorging deel aan de GRAM-prijs. GRAM is een organisatie die begaan is met de herwaardering van de beroepsgerichte opleidingen. 

Aan de hand van verschillende initiatieven wil deze denktank jongeren aansporen bewust te kiezen voor een richting waar ze ook met hun handen bezig zijn: een visie die wie vanuit onze school steunen. Onze richting verzorging is namelijk iets waar we met zijn allen trots op kunnen zijn! 

 
Onze leerlingen van 5 verzorging hebben dan ook de hoofden bij elkaar gestoken om alle redenen te bundelen waarom ze fier zijn op hun richting. Het resultaat kunnen jullie hier lezen. 
 
Duimen jullie mee dat hun inzending in de prijzen valt? 
 

Inzending GRAM-PRIJS: Richting verzorging in het Sint-Ursula-Intituut Wilrijk

Het is een meerwaarde om als zorgverlener aan de slag te kunnen gaan. Met mensen werken is voor ons vanzelfsprekend. We maken van elke situatie een uitdaging waar veiligheid, warmte, een luisterend oor, vertrouwen en een huiselijk gevoel het uitgangspunt zijn.

Kinderen in een kinderdagverblijf leren meer, van elkaar, maar ook van ons. Onze lessen staan dan ook in het teken van wat er van ons in de professionele zorgwereld verwacht wordt. Wij helpen de kinderen in de kinderdagverblijven groeien en ontwikkelen. We leren hierover communiceren met de ouders die hun kleintjes toevertrouwen aan ons.

 Ook de oudere zorgvrager staat niet in de kou. De lessen verzorging, maar ook lessen zoals muzikale opvoeding en godsdienst, zorgen ervoor dat de bejaarde zorgvrager goed en op alle vlakken wordt begeleid, een boeiend gesprek mag verwachten en zolang mogelijk alle zintuigen kan gebruiken.

image1 1

Onze opleiding is geen vanzelfsprekende keuze voor jonge mensen. Het is een unieke studierichting waar hard werken nodig is en de lessen en stages vaak vermoeiend zijn. Toch wegen deze “nadelen” niet op tegen de vele voordelen en pluspunten die deze opleiding met zich meebrengt.

image2 1

De dankbaarheid van de zorgvragers, jong en oud, is met geen woorden te beschrijven. Het geeft ons een onbetaalbaar gevoel en doet ons nog meer beseffen dat wat wij doen echt belangrijk is. We zorgen nu eenmaal met hart en ziel voor mensen die niet of niet langer voor zichzelf kunnen zorgen.  Als zorgkundige ben je vaak een grote steun en toeverlaat voor de zorgvragers waar je na verloop van tijd een mooie, unieke en kostbare band met opbouwt. We krijgen de verantwoordelijkheid over het fysieke en psychische welzijn van zorgvragers.

Dit motiveert ons om door te gaan en geeft ons zin om meer dingen uit te proberen, maar laat ons ook nadenken over eventuele verdere studies. Een toekomst als verzorgende is knap en de kans om na onze studie snel op de arbeidsmarkt terecht te komen is groot. Mits doorzettingsvermogen, toewijding en hard werken biedt deze richting ons ook de kans om verder te studeren. Zo kunnen we, wanneer we deze ambitie hebben, aan de slag in de verpleging, als orthopedagoog, of als leerkracht kleuteronderwijs en lager onderwijs. 

Door andere mensen te helpen word je een beter mens!

 

image3 1

 

U bevindt zich hier: Home Activiteiten GRAM