Open leeratelier

Thuis studeren, een plek vinden om samen aan een groepswerk te werken, … Het is niet voor iedereen evident. Als school willen we een leercultuur stimuleren en bieden we daarom een aangename werkplek aan die onze leerlingen aanzet tot leren en lezen. Sinds dit schooljaar kunnen al onze leerlingen in het open leeratelier terecht! 

Wat valt hier allemaal te beleven? 

  1. De stille ruimte --> Hier kan je in alle rust en gezelligheid een boek, krant of tijdschrift lezen. 📚 Als school stellen we gratis boeken, strips en tijdschriften/kranten ter beschikking. Bovendien heb je in dit lokaal ook toegang tot digitale kranten. Ben je nog niet uitgelezen? Dan mag je altijd een boek ontlenen om thuis verder te lezen!
  2. De werkruimte --> Hier kan je terecht om rustig te studeren, iets te herhalen, om elkaar iets uit te leggen, een groepswerk, voorbereiding van de examens of grote herhalingstoetsen ... kortom, de ideale werkplek! 😎📝

 

Welk materiaal kan je hier vinden? 

🅱️ Een bibliotheek met een ruim aanbod aan boeken.

📰 Dagelijks de krant (De Standaard en Het Nieuwsblad) en wekelijks de nieuwe Knack! Ideaal voor wie een artikel nodig heeft voor een taak. Knip het stukje dat je nodig hebt er gerust uit. Wie na het laatste lesuur langskomt, mag de krant ook mee naar huis nemen!

🖥️ Twee computers waarop jullie gebruik kunnen maken van ons digitaal kranten- en tijdschriftenabonnement. Zo hebben jullie ook toegang tot alle artikels die achter een betaalmuur zitten.

🎧 Naast ons uitgebreid boekenaanbod, hebben jullie ook toegang tot duizenden gratis luisterboeken via de Anderslezen-app. Gebruik gerust de hoofdtelefoons die ophangen tegen de grijze muur (vraag indien nodig hulp aan de aanwezige leerkracht)!

👨‍🏫 Verschillende tools die jullie kunnen ondersteunen bij het studeren, zoals studeerkaarten en cursussen studiecoaching. Dit is vrij te raadplegen. 

👩‍🎓 Voor onze laatstejaars ligt hier uitgebreide informatie ter ondersteuning van de overstap naar het hoger onderwijs. 

 

Wanneer kan je hier terecht? 🕕

  • ELKE MIDDAGPAUZE van 12.05 uur tot 12.50 uur (maandag, dinsdag, ook woensdag, donderdag en vrijdag). 👍
  • Onze leerlingen van het 6de en 7de jaar krijgen bovendien de kans om in dit lokaal zelfstandig te werken tijdens studie-uren. Zo motiveren we hen om hun eigen leerproces te sturen en hier zelf verantwoordelijkheid in te nemen.
  • Op vraag van onze leerlingen, stellen we deze werkplek ook ter beschikking tijdens de proefwerkenreeks. Leerlingen uit het 4de, 5de en 6de jaar die nood hebben aan een rustige werkplek of graag in groep studeren, zijn dus ook welkom tijdens de namiddag in het open leeratelier. Motivatie verzekerd!

 Foto website   stille ruimte