1ste leerjaar B

Ben je er nu al zeker van dat je een praktisch beroep wil uitoefenen of dat je met je handen iets wil doen, dan kan je kiezen voor het eerste leerjaar B. Je kan in 1B starten zonder het getuigschrift basisonderwijs. Je moet echter 12 jaar worden voor eind december van het schooljaar dat je in 1B zit.

In het eerste leerjaar B krijg je de kans om de leerstof van de derde graad van het basisonderwijs verder eigen te maken. Je maakt graag creaties met materialen zoals hout, textiel, bloemen en papier. Er wordt extra aandacht besteed aan Nederlands (spelling en lezen) en wiskunde (het inoefenen van de vier hoofdbewerkingen).

In de lessentabellen  zie je ‘differentiatie’ staan. Wie het moeilijk heeft met een vak, proberen we bij te werken (remediëring). Voor leerlingen die graag uitgedaagd worden, voorzien we oefeningen en taken die een beetje moeilijker zijn (verdieping en verbreding). In 1 A werken we rond  Frans en wiskunde. In 1B krijgen de leerlingen 1u Beeld.

Zowel in 1A als in 1 B  hebben we een ‘klasuur’.  Elke week zal de klastitularis met jou en je klasgenoten praten en werken rond interessante of belangrijke thema’s: Smartschool, de sfeer in de klas, moeilijke situaties, fijne activiteiten, tips om goed te leren, uitleg over studiekeuzes.

 

 1B

Meer informatie over het eerste jaar vindt u hier.

Klik hier om terug te keren naar het hoofdmenu