2de jaar gidst in Antwerpen

2f aan steen Wat als we de rollen eens omdraaien en onze leerlingen gids laten spelen? Met dat uitgangspunt startten we reeds in september met de voorbereiding van onze uitstap naar Antwerpen. De leerlingen van het 2de jaar zouden elkaar rondleiden langs de meest bekende bezienswaardigheden in hun eigen stad.

Op donderdag 9 november stond iedereen klaar om aan zijn gidsbeurt te beginnen. We wandelden over de Groenplaats en tuurden naar het topje van de kathedraal. Daarna bewonderden we het nieuwe beeld van Nello en Patrasche en wandelden het Modemuseum even binnen. Ook het standbeeld van Brabo, het Rubenshuis en het Paleis op de Meir konden niet ontbreken.

’s Middags lunchten we in Het Steen. In deze prachtige historische omgeving warmden we ons op zodat we met nieuwe energie naar het M HKA (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen) konden wandelen. Daar maakten onze leerlingen in kleinere groepjes kennis met kunst, onder meer met het werk van Joseph Beuys. Ze gingen zelf aan de slag en ontwierpen eigen creaties om trots op te zijn!

Onze leerlingen van het 2de jaar deden vandaag verschillende nieuwe indrukken op en leerden hun eigen stad van een andere kant kennen. Hun rol als gids vervulden ze met glans!

There is no image or category is unpublished or not authorized

U bevindt zich hier: Home Activiteiten 2de jaar gidst in Antwerpen