Taaldag 2017-2018

taaldag  16 Onderwijs wordt verpakt in TAAL en schoolse taalvaardigheid is van essentieel belang bij het leren. Leerlingen moeten zelfstandig uit de schoolboeken leren, in de les actief luisteren naar instructies, vragen stellen en met elkaar praten over nieuwe ervaringen en kennis.

Om onze leerlingen op een speelse manier te stimuleren tot een vlotte beheersing en gebruik van de Nederlandse taal organiseerde onze school voor de eerste keer een Taaldag. Per graad werden er verschillende workshops georganiseerd, waaruit elke leerling er twee kon kiezen.

De workshops waren erg gevarieerd en gingen van Vlaamse schlagers en dictieles over ‘Ren je rot’ tot Rap-battles en stiftgedichten. Of wat dacht u van ‘Blind instructies volgen’ of ‘De Drie Wijzen’ of ‘Time’s Up of …’ Te veel om op te noemen eigenlijk, en dus ook een moeilijke keuze voor veel leerlingen.

Eén van de workshops was ‘het herschrijven van het schoolreglement in emoticons en cartoons. Het resultaat kunt u hier bewonderen.

Onze leerlingen van het 7de jaar kropen deze dag in de huid van reporters, fotografen en vloggers. Hun werk kunt u hieronder in de vlog en in een korte foto-impressie bewonderen. Nogmaals dank aan deze leerlingen voor het geleverde werk!

 

U bevindt zich hier: Home Activiteiten Taaldag 2017-2018