Vrienden van het erfgoed Sint-Ursula

vrienden erfgoed logo Sluit je aan bij de “vrienden van het erfgoed van Sint-Ursula”! Like ons op de facebookpagina van Sint-Ursula!

Je hebt het misschien gelezen, gezien of gehoord: de voormalige kapel en het voormalige klooster van onze school werden in 2016-2017 afgebroken. Ook de kloostergang en de kloostertuin zijn niet meer. Zij vormden nochtans een stuk van het verleden van onze school.

Om te vermijden dat alle sporen van en herinneringen aan dit verleden zouden verdwijnen, werden de “vrienden van het erfgoed van Sint-Ursula” opgericht.  De voortrekkers van deze vereniging hebben een aantal voorwerpen die deel uitmaken van dat erfgoed kunnen redden. Je kan via deze links twee filmpjes over hun reddingsoperaties zien.  Deze filmpjes (met een kwinkslag) bevatten ook spectaculaire beelden van de afbraak.

De vereniging “vrienden van het erfgoed van Sint-Ursula” ijvert ervoor om een depot van “gevrijwaarde” objecten te beheren en re-integratieprojecten te stimuleren.

Vier concrete ideeën voor re-integratie

We werken momenteel aan vier concrete ideeën om een stuk gered erfgoed uit ons depot te re-integreren. Je vindt de ontwerpen in de afbeeldingen.

  1. De stiltetuin met het Christus-Koningbeeld uit de voormalige kloostertuin
  2. De gerestaureerde (weer)haan van de kapel
  3. De historische glasramen uit de spreekkamergang van het klooster
  4. Het Mariabeeld uit de kapel.
beeld christus koning kloostertuin haan gang ver weer en  

beeld maria jezus nieuwe bestemming sokkel effect oilpaint   glasramen spraakwaterval pagina001

Wil je “de vrienden” vervoegen of ons steunen? Like ons dan op facebook, en/of neem dan contact met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      

U bevindt zich hier: Home Activiteiten Vrienden van het erfgoed Sint-Ursula