Project Pionier

20181008 091719 20181008091930850 Vanaf vandaag duiken meer dan 250 leerlingen en leerkrachten in een vierdelig graadoverschrijdend warm project. Project pionier slaat bruggen tussen jong en bijna groot, tussen groen en ervaren, tussen afwachtend en onbevreesd. Leerlingen en leerkrachten openen de armen en zetten koers richting toekomst; Project Pionier.

Groep 1 en 2

Dreigende weercijfers verbleekten als sneeuw voor de zon toen de accelererende combinatie tussen leerlingen uit de eerste en de derde graad zich op gang trok. De zorgende en sociale vaardigheden van de ervaren pioniers tilden de zoektocht naar 'Theo, zot van Oreo' voor onze eerstejaars naar een hoger niveau. Het was fantastisch om te zien hoe ook op vrije momenten de oude garde zich spontaan mengde tussen het jonge enthousiaste publiek.

Bij het correct afleggen van uitdagende proeven werden tips verdiend om Theo te ontmaskeren.

Met een kookopdracht, wandelende A's, baklopen, het dakgotenspel en bigbagjump werd een originele teambuilding gecombineerd met traditionele sporten als volleybal, basketbal, tikrugby, airfly en voetbal.

Het tweede kampvuur werd al zingend ingezet met een meesterlijke goocheltruc en met een spannend verhaal afgesloten waar je een speld kon horen vallen.

Of Theo ontmaskerd werd kunnen we helaas nog niet prijsgeven daar er nog heel wat gretige speurders in aantocht zijn.

Moe maar voldaan keerden al onze leerlingen huiswaarts, 'koers naar de toekomst'.

 

Groep 3 

NIEMAND AFWEZIG - IEDEREEN DROOG

ma 7/10 : Wederom vertrok een bus vol enthousiaste leerlingen richting Kempen. Niemand wilde dit avontuur missen. De verhalen van groep 1 en 2 sijpelden intussen stilletjes tot in Wilrijk. Spannende verhalen, adembenemende opdrachten,... origineel, op maat én uitgewerkt door de leerlingen van de derde graad. 

De kanotocht zit er intussen op. We kunnen u met veel plezier melden dat er in groep 3 geen leerlingen te water gingen. Niemand afwezig, iedereen droog! 

 

Groep 4

IEDEREEN OP POST - ZELFS DE ZON ( uiteindelijk )

De apocalyptische weersvoorspellingen hielden de laatste groep ( 9/10 - 11/10 ) pioniers niet tegen, wederom iedereen op post. De dreigende wolken boven de Kleine Nete sloegen ditmaal flink toe met een fikse regenbui tot gevolg. Toch sneden de kano's moedig door het water en verliep de kanotocht quasi vlekkeloos. Gelukkig keerde het tij nog voor de picknick en brak de zon onverwacht door. Onder schilderachtig wolkenkolonies zette groep 4 de dropping moedig verder. Het avontuur werkte aanstekelijk en tilde de groepssfeer omhoog. Zingend en onder luid applaus kwamen alle leerlingen veilig aan op hun verblijf waar een dampend bord heerlijke spaghetti op hen wachtte. Groep 4 is eraan begonnen en dat zullen ze in Vorselaar geweten hebben.

img 20191007 wa0024   img 20191007 wa0025 img 20191007 wa0034     
img 20191007 wa0023 img 20191007 wa0037

 

 

U bevindt zich hier: Home Activiteiten Project Pionier