Project Pionier

20181008 091719 20181008091930850 Hier kan u een beetje meegenieten van de beleving van onze leerlingen tijdens dit bijzondere project . 

Groep 1

Dag 1:

img 20180929 wa0023 Groep 1 heeft zijn start niet gemist. Onder een stralende zon trokken de leerlingen met kano's op de Kleine Nete richting Vorselaar. De leerlingen van 5STW gidsten de leerlingen van 1A vlekkeloos naar hun eindbestemming waar ze een overheerlijke maaltijd voor iedereen hadden voorzien. De zoektocht naar de crème-glace crimineel kan morgen los barsten.

 Dag 2:

De zoektocht naar de crème-glace crimineel is gestart. 

Een intense speurtocht die de nodige energie vraagt. Intussen wordt in de 'kookwerkwinkel' rijstpap met kokosmelk en pasta met broccoli gemaakt door de leerlingen van 5STW met de hulp van de leerlingen van 1A.

Voorts: teambuilding, de dakgotenrace, wandelende A's, tikbal, pleinsporten, bak- en balklopen, 'kuubzakspringen',... teveel om op te noemen.

's Avonds een gezellige afsluiter met 1A en 5STW samen rond het kampvuur... hartverwarmend.

pp3

Dag 3:

img 20181008 wa0016

Na een onvergetelijke bonte avond kraait de haan weer vroeg. De laatste spelactiviteiten worden afgewerkt en de leerlingen van 5STW verwennen ons voor de laatste maal met een overheerlijke maaltijd. De bus is perfect op tijd en rijdt iedereen veilig terug naar school. Project pionier groep 1; missie volbracht.

 

Groep 2

Dag 1:

pp5

Pioniersavontuur groep 2 van start. 
Een twintigtal kano's en kajaks met dolenthousiaste leerlingen aan boord dobberen tussen Herentals en Grobbendonk op de Kleine Nete. Een prachtige herfstzon en een kleurrijke natuur maken deze tocht extra speciaal.

Iedereen aanwezig. Het enthousiasme van groep 1 slaat duidelijk over. Alle leerlingen van 1A en 5STW staan te popelen om te vertrekken. Niemand wil dit avontuur missen!  De zon is nog meer van de partij dan bij groep 1. Er wordt zelfs zonnecrème op het water gebruikt. Ook de avondtemperatuur zakt niet onder 18 °C. Een warme herfstavond vormt het ideale kader voor een sing song. De gitaar wordt boven gehaald. We zijn weer vertrokken voor drie topdagen.

 Dag 2:

'De geiten op het domein zitten los?!' Toch niet, blijkbaar voelen de dieren zich zo in hun sas dat ze geen omheining nodig hebben om bij de leerlingen te blijven. De leerlingen van 5STW maakten 120 wentelteefjes klaar. Een stevig ontbijt zal de nodige energie geven om een nieuwe zoektocht naar de crème-glace crimineel te starten. Er wordt ook al hout gesprokkeld om de dag te eindigen met een heerlijk kampvuur.  pp7

Dag 3:

pp16 En of het een mooi kampvuur was gisterenavond. Groep 2 en de leerlingen van 5STW in het bijzonder tappen uit een ander vaatje dan hun voorgangers. De sfeer is vergelijkbaar maar inhoudelijk werkten de leerlingen andere activiteiten uit. Net dat maakt alles heel persoonlijk en 'vanuit de buik'. De leerlingen van 1A genieten met volle teugen en kijken hun ogen uit. De leerkrachten kijken moe maar voldaan terug op een avontuur waar ze dit schooljaar nog lang op kunnen teren. Maar nu eerst 100 roereitjes in de pan, klutsen en 'komen eten'!

 

Groep 3

Dag 1:

Fenomenaal. Wederom staan een 70-tal enthousiaste leerlingen voltallig klaar. Zowel in het eerste als het vijfde jaar is er niemand afwezig. Vermoedelijk hebben de reisverhalen van de eerste groepen via de speelplaats, sociale media of onze website groep 3 bereikt en nog warmer gemaakt. De nachttemperatuur naast de Kleine Nete bedroeg 16 graden. Groep 3 start de kanotocht met 10 graden meer dan groep 1. Voorts blijft het nog drie dagen lekker warm en droog. Het alternatieve regenprogramma zal vermoedelijk niet ontplooid moeten worden.

Groep 1 en 2 bereikten de slaapplaats tussen 17.00 u. en 18.00 u.. We zijn benieuwd wanneer groep 3 vandaag de eindbestemming na 17 km. haalt...

pp17

Dag 2:

pp18 De zon is vandaag weeral van de partij. Voor de laatste maal wordt het ingenieuze doorschuifsysteem op gang getrokken. Tactieken en tips werden vooraf doorgegeven.  In totaal zijn meer dan 200 leerlingen en 30 leerkrachten rechtstreeks betrokken bij dit project. Een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Straks nog één keer genieten van het laatste magische kampvuur.

Dag 3:

De lage ochtendzon priemt door de bomen. Ezels Kamiel en Lowies balken de dag op gang. Ze begroeten voor de laatste maal hun vriendjes van het Sint-Ursula-instituut. Merrie Lowies is drachtig en verwacht weldra een veulen. Elke ochtend krijgt Lowies bezoek van enkele nieuwsgierige leerlingen. Maar je weet wat ze van een ezelsdracht zeggen...

De laatste driedaagse is weer voorbij gevlogen. De bus rijdt de parking op en voert de laatste pioniers voldaan naar Wilrijk. Project Pionier was een dijk van een project waar vele leerlingen en collega's voldaan naar terug kijken. Iedereen leerde elkaar beter kennen tijdens mooie, spannende en leerrijke momenten. Een sterke basis om er samen verder tegenaan te gaan. Dank aan alle deelnemers, begeleiders en collega's die de school mee draaiende hielden. 

pp19 

 


U bevindt zich hier: Home Activiteiten Project Pionier