Leerling in de kijker: Safae, vrijwilliger bij JES

Safae vrijwilliger corona In deze vreemde tijden moeten ook onze leerlingen noodgedwongen op zichzelf terugplooien. Ondanks het thuisonderwijs, is het mooi om te zien hoe sommigen de tijd vinden om ook aan anderen te denken. Op de website van de Stad Antwerpen kwamen we een bekend gezicht tegen in een hartverwarmend verhaal! Proficiat, Safae!   

“Kinderen zijn echt blij dat wij aan hen denken”

Hafsa en Safae verdelen knutselpakketten en maken leuke filmpjes. Daarmee willen ze de lockdown draaglijker maken voor kinderen uit kwetsbare gezinnen.

Safae vrijwilliger corona

“Wij zijn vrijwilligers bij de meisjeswerking van jeugdorganisatie JES vzw. Onze activiteiten zijn stilgevallen, maar we blijven ons wel inzetten voor de kinderen uit de buurt. Zo hebben we speel- en knutselpakketten gemaakt en uitgedeeld aan kinderen die het niet zo breed hebben. We verspreiden ook filmpjes op de sociale media van JES Antwerpen. Daarin tonen we hoe je knutselt met het materiaal uit de pakketten of hoe je zelf mondmaskers maakt. Of we laten zien hoe je makkelijk koekjes bakt met goedkope ingrediënten.”

Bezig blijven

“Als de school wegvalt, vervelen kinderen zich vaak. Dat willen we vermijden. Veel armere kinderen hebben thuis geen computerspelletjes, tv of elektronica. Met onze knutselpakketten of door koekjes te bakken, kunnen ze zich toch amuseren. We willen kinderen aansporen om bezig te blijven.”

Emotionele reacties

“We roepen op om rekening te houden met elkaar en solidair te zijn. Denk niet dat iedereen het thuis even goed heeft. Er zijn heel veel verschillen in de thuissituatie van kinderen. Als wij knutselpakketten aan kinderen geven, zijn de reacties soms heel emotioneel. Dat wij aan hen denken, maakt hen echt blij. En daarvoor doen we het.”

Uit: www.antwerpen.be, 11 mei 2020

De link naar het originele artikel vindt u hier.

U bevindt zich hier: Home Activiteiten Leerling in de kijker: Safae, vrijwilliger bij JES