2de graad Moderealisatie & Textielverzorging

Profiel van de studierichting

Moderealisatie en Textielverzorging is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. De leerlingen verwerven de technische vaardigheden om werkstukken te realiseren in diverse materialen. Ze leren de vele mogelijkheden van materialen en afwerkingen gaandeweg kennen. Ze zetten eveneens de eerste stappen voor het uitvoeren van retouches. Een beperkt aantal aspecten van textielverzorging komt aan bod, vooral vanuit de link met mode. Mode en trends worden bestudeerd vanuit de actualiteit. Zo leren de leerlingen het grote aanbod van stijlen en artikelen kennen om ermee aan de slag te gaan in diverse presentaties. Ze maken kennis met verschillende winkelconcepten en e-commerce.


Profiel van de leerling

Als leerling in de studierichting Moderealisatie en Textielverzorging ben je sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Via concrete contexten verwerf je basis-theoretische inzichten. Je leert binnen een afgebakende en veilige leersituatie geleidelijk meer autonoom functioneren en bent in staat effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken. Fijn-motorische vaardigheden helpen je om tot realisaties in de praktijk te komen.

Je bent geboeid door de modesector en houdt ervan om met de naaimachine kleding en accessoires te realiseren. Je verdiept je in de uitvoering van diverse afwerkingstechnieken en verfijnt daarvoor je motorische vaardigheden. Je ontwikkelt je communicatieve en commerciĆ«le vaardigheden in functie van de verkoop van modeartikelen. 

Moderealisatie & Textielverzorging

 3de jaar

 4de jaar

Godsdienst 2 2
LO 2 2
Frans 2 2
Engels 1 1
Moderealisatie         
          CPL 7 7
          Mode 9 9
Project Algemene Vakken (PAV) 8 8
           Nederlands    
           Natuurwetenschappen    
           Wiskunde    
           Maatschappelijke vorming    
Artistieke vorming 1 1
   
Totaal 32 32

 

Klik hier om terug te keren naar het hoofdmenu.

U bevindt zich hier: Home Lessentabellen Tweede graad A-finaliteit Moderealisatie & Textielverzorging