2de graad Maatschappij en Welzijnswetenschappen

Profiel van de studierichting

Maatschappij- en Welzijnswetenschappen is een theoretische studierichting binnen de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met een inleiding in filosofie, sociologie en psychologie. Leerlingen maken een begin met het filosoferen over de mens, de wereld rondom ons, het goed en het kwade, het geluk en de zin van het leven. Dat alles vanuit contexten en voorbeelden uit de samenleving, gezondheid en welzijn. Daarnaast ontwikkelen leerlingen een wetenschappelijk sociologisch en psychologisch begrippenkader en leren ze verbanden zien met betrekking tot de hedendaagse samenleving, de mens en zijn gedrag. Daartoe maken ze kennis met klassieke psychologie en sociologische theorieƫn.


Profiel van de leerling

Als leerling in de studierichting Maatschappij- en Welzijnswetenschappen toon je inzicht in complexe leerinhouden, leg je verbanden tussen leerinhouden en kun je logisch redeneren, vooral binnen de focus van het studiedomein en de studierichting.
Je bent in staat om op een analytische en wetenschappelijke manier te kijken naar mens en samenleving. Je hanteert menswetenschappelijke concepten op een abstracte manier. Je verdiept je in sociologie en psychologie en wil alle aspecten van het menselijke bestaan bestuderen en begrijpen.

Twijfel je nog tussen deze richting en Humane Wetenschappen? Hier kan je verder lezen over de verschillen tussen de twee richtingen.

Maatschappij en Welzijnwetenschappen 

3de jaar

4de jaar

Godsdienst 2 2
LO 2 2
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Frans 3 3
Natuurwetenschappen 3 3
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
MEAV(1) 1 0
Wiskunde 4 4
Informatica 1 0
Mediawijsheid 0 1
Sociologie & Psychologie 5 5
Inleiding Filosofie 1 2
Expressie Nederlands 1 1
Artistieke vorming 1 1
   
Totaal 32 32

   (1) Maatschappelijke, Economische & Artistieke Vorming

 

Klik hier om terug te keren naar het hoofdmenu.

U bevindt zich hier: Home Lessentabellen Tweede graad D-finaliteit Maatschappij en Welzijnswetenschappen