SU in de pers: SU slaat weg van domeinschool in.

artikelzondag page 2  In de editie van de Zondag 30/05 was een artikeltje te lezen over de nieuwe weg die Sint-Ursula zal inslaan na de vernieuwing.

Het artikel leest u hieronder of hier.

artikelzondag page 2

 

Sint-Ursula-Instituut Wilrijk slaat weg van domeinschool in

Het Sint-Ursula-Instituut te Wilrijk is gelegen in het centrum van Wilrijk. Tegenover het rustige Steytelinckpark kan je onze vernieuwde campus terugvinden. De voorbije jaren zijn er ingrijpende verbouwingswerken gebeurd en het resultaat mag er zeker zijn. Niet enkel kregen de gebouwen een make-over, ook ons studieaanbod namen we onder de loep.

 ONDERWIJSVERNIEUWING

Na de 1ste graad is ook onze 2de graad toe aan de onderwijsvernieuwing. Een unieke kans voor onze school om verder te evolueren in de richting van een domeinschool. Reeds jaar en dag staat onze school mede bekend voor haar richtingen binnen de personenzorg (in de toekomst maatschappij en welzijn genoemd). Door de onderwijsvernieuwing liggen hier veel kansen om ons kwaliteitsvol onderwijs uit te breiden. Momenteel wordt er met man en macht gewerkt aan de voorbereidingen voor het volgende schooljaar. Naar ons gevoel krijgt de onderwijsvernieuwing nu pas écht vorm en we willen dit dan ook graag met de buitenwereld delen.

 DOORSTROOMFINALITEIT

Onze doorstroomfinaliteit (het voormalige aso) zal naast de huidige richtingen economische wetenschappen, Latijn en natuurwetenschappen uitgebreid worden met onder andere de richting moderne talen. De benaming van deze richting laat niets aan het toeval over. Naast een brede algemene basis zal de klemtoon liggen op de talen (Duits, Engels, Frans en Nederlands). Een mooie richting die een alternatief biedt voor leerlingen met een hart voor moderne vreemde talen. Daarnaast mogen we de richtingen humane wetenschappen en maatschappij- en welzijnswetenschappen als doorstroomrichtingen verwelkomen.

 DOMEINSCHOOL

Vanaf volgend schooljaar kunnen wij ons extra toeleggen op het domein maatschappij en welzijn. We hadden reeds sociale en technische wetenschappen en verzorging-voeding in ons aanbod, maar daar mogen we nu de richtingen humane wetenschappen en maatschappij- en welzijnswetenschappen aan toevoegen. Met de doorstroomrichtingen humane wetenschappen en maatschappij-en welzijnswetenschappen halen we alle studierichtingen in huis binnen het domein maatschappij en welzijn, beide richtingen die de maatschappelijke en sociale kant van onze samenleving bestuderen met vakken zoals filosofie, sociologie en psychologie.De richting sociale en technische wetenschappen in de dubbele finaliteit (tso) zal ook een facelift krijgen en zal voortaan maatschappij en welzijn heten. Met een ruimer assortiment qua studierichtingen kunnen we onze leerlingen een nog bredere waaier aan mogelijkheden, een grotere continuïteit en aldus een nogbetere opvolging binnen onze school aanbieden!

 MODEREALISATIE EN TEXTIELVERZORGING

We zijn trots dat we vanaf volgend schooljaar, terug van weg geweest, de studierichting moderealisatie en textielverzorging kunnen aanbieden in de arbeidsmarktfinaliteit (bso). Naast onze huidige richting zorg en welzijn (verzorgingvoeding) zit deze boeiende en creatieve richting opnieuw in ons aanbod en kunnen de leerlingen bij ons de mode en trends van naald tot draad ontdekken. Op onze website is veel meer informatie te vinden over onze school en ons studieaanbod. Ook ons volledig schoolteam staat met open armen klaar om jullie te ontvangen.

 

Sint-Bavostraat 41, 2610 Wilrijk · info: www.st-ursulawilrijk.be

artikelzondag page 3

U bevindt zich hier: Home Activiteiten SU in de pers: SU slaat weg van domeinschool in.