Zonnebloemen voor Oekraïne

Affiche 2 bloem page 0

Sint-Ursula wil ook haar steentje bijdragen om de mensen in Oekraïne te helpen. , Hier kan je meer lezen over ons schoolproject “Zonnebloemen voor Oekraïne”. 

Sint-Ursula draagt solidariteit en menselijke warmte erg hoog in het vaandel.  We hebben de voorbije jaren dan ook al  heel wat projecten met humanitaire doeleinden gesponsord. Ook nu kunnen we niet met lede ogen toezien hoe het bestaan van heel wat Oekraïense mensen meedogenloos onderuit gehaald wordt.  Tegelijkertijd beseffen we maar al te goed dat niet alleen Oekraïne noodlijdend is,  er zijn immers heel veel vluchtelingen wereldwijd.  De westerse wereld vangt  dan ook constant vluchtelingen op. Maar aangezien de toestand in Oekraïne nu wel erg schrijnend is, zullen we de volgende twee weken proberen daar ons steentje bij te dragen met ons schoolproject “Zonnebloemen voor Oekraïne”.

Wat is ons plan van aanpak?

Onder leiding van mevrouw Ine Van de Wal, mevrouw Kelly Verhaert en Sofie Viellefont zullen de leerlingen van 2B pakketjes samenstellen van potjes met zonnebloemzaadjes.  De zonnebloem staat immers symbool voor Oekraïne.  Elk pakketje bevat een duidelijke handleiding om deze zaadjes uit te laten groeien tot prachtige zonnebloemen.  Je hebt de keuze tussen pakketjes met 2 potjes zonnebloemzaadjes (3 euro) of pakketjes met 4 potjes zonnebloemzaadjes (5 euro).  Op die manier brengt u voor slechts 3 of 5 euro de zon in huis én in het hart van de Oekraïense bevolking. 

De leerlingen van 2B zullen ook proberen de lokale handelaars (winkels, horecazaken) te motiveren om zoveel mogelijk potjes zonnebloemzaadjes aan te kopen.  Indien we de toelating krijgen, is ook de markt op dinsdag in Wilrijk een uitgelezen moment.

We hopen dat ook u ons project wil steunen door massaal zonnebloemzaadjes aan te kopen! U steunt dan niet alleen de leerlingen van 2B die zich met hart en ziel op hun project storten maar u steunt Sint-Ursula, Oekraïne, en bovenal, u steunt alle mensen die zich verzetten tegen gewetenloos machtsmisbruik, tegen hebzucht, tegen grootheidswaanzin, en in de bredere zin ook tegen pestgedrag en grenzeloze jaloezie.

Deze filosofie wenst Sint-Ursula uit te dragen en “voor te leven”, zodat al onze leerlingen deze waarden en normen levenslang met zich zullen meedragen.  Sint-Ursula streeft  ernaar dat haar leerlingen  wereldburgers worden met het hart op de juiste plaats, dat ze mensen worden die de moed en de kracht vinden om zich te verzetten tegen wat onaanvaardbaar is.

Hopelijk wilt u ook uw steentje bijdragen!

Affiche 2 bloem page 0

 

 Gisteren konden we een bekende stem horen op Radio NRJ. Mevrouw Vieillefont kwam het schoolproject promoten.

 
 
Dat onze leerlingen extreem gemotiveerd zijn om het project te laten slagen, kan je in volgende foto's wel zien!
 
IMG 20220322 WA0000
IMG 20220322 WA0003  IMG 20220322 WA0001
IMG 20220322 WA0009
IMG 20220322 WA0012
U bevindt zich hier: Home Studieaanbod en inschrijvingen Eerste graad 2de jaar Activiteiten Zonnebloemen voor Oekraïne