×

Waarschuwing

This parser only supports VCARD and VCALENDAR files
Content is:Error 404 (Niet gevonden)!!1*{

Humane wetenschappen of Maatschappij- en Welzijnswetenschappen?

Het gaat in beide gevallen over theoretische studierichtingen waar de accenten liggen op onder andere het gedrag van de mens, actualiteit en de wereld van kunst en cultuur.

Het verschil ligt echter in de algemene vorming. Waar je voor de talen Engels en Frans in humane wetenschappen een verdiepend leerplan verwerkt, is dit een basisleerplan binnen de maatschappij- en welzijnswetenschappen. Dit geldt ook voor het vak geschiedenis.Voor de richtingspecifieke vakken filosofie en sociologie & psychologie krijg je in de richting maatschappij- en welzijnswetenschappen meer lesuren de tijd om die leerplannen te behalen.


Globaal gezien is humane wetenschappen een abstracte studierichting met de nadruk op het kennen waar de focus in een maatschappij- en welzijnswetenschappen ligt op het kunnen.
Als doorstroomrichtingen bereiden beide richtingen voor op verdere studies maar is de richting humane wetenschappen een voorbereiding op een brede waaier van academische opleidingen en professionele opleidingen. Maatschappij- en welzijnswetenschappen bereidt meer voor op studies binnen het domein maatschappij en welzijn.

U bevindt zich hier: Home Lessentabellen Tweede graad D-finaliteit Humane Wetenschappen Uncategorised Humane wetenschappen of Maatschappij- en Welzijnswetenschappen?