SUI op de Olympiade Nederlands 2022

book 1945459 1920 SUI nam deel aan de tweede editie van de Olympiade Nederlands. Lees hieronder verder hoe we het ervan afbrachten.

De Olympiade Nederlands is een wedstrijd waarin leerlingen vragen moeten oplossen over de Nederlandse taal en literatuur. Ze bestaat uit avontuurlijke opdrachten en puzzels die op speelse wijze hun talent voor taal- en literatuurwetenschap testen. Géén Groot Dictee der Nederlandse taal of een toets over grammaticale voorschriften! In de week van 7-11 februari 2022 vonden de voorrondes plaats: een schriftelijke proef met opdrachten over taalbeheersing, taal- en letterkunde. Onder toeziend oog van een leerkracht maakten de leerlingen kennis met hun talent voor taal en literatuur.  Tijdens de proef kregen leerlingen kanten van het vak Nederlands te zien die in het schoolcurriculum vaak onderbelicht blijven. Voorbeelden van vragen uit de eerste editie 2020 kan je hier vinden.

Onder de 900 deelnemers uit heel Vlaanderen en Nederland bevond zich dit jaar een  25-tal leerlingen uit ons Sint-Ursula-Instituut. De vragen waren ook nu weer van een behoorlijk niveau. Sandi Zhirikova (6STWB) is de SUI-kampioen met 31/50. Net niet sterk genoeg om bij de 10 finalisten van Vlaanderen/Nederland- te zijn, maar een heel verdienstelijke score. Proficiat, Sandi! De finalist(e)-winnaar wordt op 14 mei 2022 bekend gemaakt.

Volg het nieuws hier.

U bevindt zich hier: Home Activiteiten SUI op de Olympiade Nederlands 2022