Artikelen

Sessies leesbaar schrijven

Het correct kunnen schrijven is cruciaal voor de ontwikkeling van een leerling. Daarnaast merken we dat het niet mooi en onleesbaar schrijven een impact kan hebben op de schoolresultaten van de leerling. Leesbaar schrijven is dus van groot belang, aangezien er is aangetoond dat moeilijk leesbare handschriften onbewust lager worden beoordeeld. Met een slecht handschrift ben je dus altijd in het nadeel.

Hieronder een paar praktische details:

Hoe inschrijven? 📝

Er zijn 2 mogelijkheden:

  1. Indien er vraag is vanuit de vakleerkrachten, dan kan je als leerling via een klassenraad opgegeven worden en word je bijgevolg hiervoor persoonlijk uitgenodigd via een Smartschoolbericht. Deze sessies worden dan ten zeerste aanbevolen omdat het handschrift de resultaten te negatief beïnvloeden.
  2. Als je van jezelf vindt dat jouw handschrift niet zo leesbaar is en je graag extra ondersteuning hiervoor krijgt, dan kan je jezelf ook inschrijven hiervoor. Dit doe je door een Smartschoolbericht naar de GOK-leerkracht Jorens T. te sturen.

Wanneer en waar gaan de sessies door? 🕕

  • De sessies gaan steeds 1 keer per week op een woensdagmiddag door van 12.10 uur tot 12.50 uur in ons gezellig open leeratelier (B.0.04).

Wat krijg je gratis van school als je je inschrijft voor de sessies leesbaar schrijven? 👌

  • De school biedt je werkbladen aan waar het handschrift met een specifieke methode terug wordt ingeoefend.
  • Daarbovenop krijg je bij deze werkbladen ook extra ondersteuning van een leerkracht.

Wat breng je zelf mee? ✏️

  • Naar de sessies breng je steeds jouw schrijfgerei mee.
  • Tevens breng je ook gemaakte toetsen en huistaken mee. Deze kunnen in een verder stadium als extra oefenmateriaal dienen.

 

Foto website   leesbaar schrijven

U bevindt zich hier: Home