Studieaanbod en inschrijvingen

Informatie en inschrijvingen voor het 1ste jaar A en 1ste jaar B 2021-2022

Informatie

Een goede schoolkeuze is zeer belangrijk en daarom staan wij voor je klaar met alle nodige informatie. In de brochure en onderstaande filmpjes krijg je meer informatie over het 1ste jaar.

 

 infobrochure 1ste graad button

Download hier de infobrochure voor de eerste graad.

 

 Algemene informatie (A- en B-stroom)

 

 Informatie 1ste jaar A

 

 

 Informatie 1ste jaar B

 

Hier kunt u nog een paar algemene sfeerbeelden van de school bekijken.

Nog vragen? Geen probleem: Maak een afspraak met de coördinator of schrijf je in voor een corona-proof fysiek bezoek na de paasvakantie via het contactformulier op deze pagina. Je krijgt een afspraak van zodra de maatregelen het toelaten.

 


Inschrijvingen    pencil

Net zoals in alle Antwerpse scholen maakt het Sint-Ursula-Instituut gebruik van het digitaal aanmeldingssysteem ‘Meld je aan Antwerpen’

De school bepaalt de capaciteit voor het 1ste jaar. Indien deze bereikt wordt, zal je een plaats op de wachtlijst krijgen.

Voor het 1ste jaar staat de capaciteit op 120 plaatsen en voor 1ste jaar B op 30 plaatsen.

 

Tijdlijn

Tussen 8 maart vanaf 9.30 uur en vrijdag 26 maart tot 17.00 uur kunnen alle leerlingen zich aanmelden die in het 1ste jaar secundair onderwijs wensen in te schrijven. De voorrang voor kinderen van personeel en kinderen van dezelfde leefentiteit valt samen met de andere aanmeldingen. Zeer belangrijk hierbij is dat je niet mag vergeten aanduiden dat je voorrang hebt! Met kinderen van dezelfde leefentiteit bedoelen we:

  • broers en zussen, al dan niet wonend op hetzelfde adres
  • halfbroers en halfzussen, al dan niet wonend op hetzelfde adres
  • kinderen die eenzelfde hoofdverblijfplaats hebben, maar geen gemeenschappelijke ouder(s) hebben (vb. stiefbroers en -zussen)

Op welke dag of uur je je aanmeldt, is helemaal niet belangrijk, zolang het maar in de opgegeven periode gebeurt.

Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Met de aanmelding geef je enkel aan in welke scholen je je kind graag wil inschrijven.

Op woensdag 21 april 2021 krijg je een plaats toegewezen in een gekozen school en kan je je daar gaan inschrijven vanaf 24 april 2021.

 

Inschrijving

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen, zullen de inschrijvingen digitaal gebeuren.

Op zaterdag 24 april 2021 krijg je een mail toegestuurd met daarin het inschrijvingsformulier. Van zodra dit formulier is ingevuld, ben je ingeschreven op onze school.

De bevestiging zal je binnen de week worden toegestuurd via mail.

U bevindt zich hier: Home Studieaanbod en inschrijvingen Uncategorised Informatie en inschrijvingen voor het 1ste jaar A en 1ste jaar B 2021-2022