Informatie en inschrijvingen voor het 1ste jaar A en 1ste jaar B 2021-2022

Informatie

Een goede schoolkeuze is zeer belangrijk en daarom staan wij voor je klaar met alle nodige informatie. In de volgende filmpjes krijg je meer informatie over het 1ste jaar.

Door de Coronacrisis zijn geplande infomomenten zoals de Infodag afgelast. Op donderdag 4 maart organiseren wij een Digideurdag van 18.00 tot 20.00Via WonderMe kan u dan online vragen stellen aan verschillende leerkrachten en coördinatoren. De link naar WonderMe zal die avond hieronder verschijnen.

 

Algemene informatie (A- en B-stroom)

 

Informatie 1ste jaar A

 

Informatie 1ste jaar B

 

infobrochure 1ste graad button

 Download hier de infobrochure voor de eerste graad.

 


Inschrijvingen    pencil

Net zoals in alle Antwerpse scholen maakt het Sint-Ursula-Instituut gebruik van het digitaal aanmeldingssysteem ‘Meld je aan Antwerpen’

De school bepaalt de capaciteit voor het 1ste jaar. Indien deze bereikt wordt, zal je een plaats op de wachtlijst krijgen.

Voor het 1ste jaar staat de capaciteit op 120 plaatsen en voor 1ste jaar B op 30 plaatsen.

 

Tijdlijn

Tussen 8 maart vanaf 9.30 uur en vrijdag 26 maart tot 17.00 uur kunnen alle leerlingen zich aanmelden die in het 1ste jaar secundair onderwijs wensen in te schrijven. De voorrang voor kinderen van personeel en kinderen van dezelfde leefentiteit valt samen met de andere aanmeldingen. Zeer belangrijk hierbij is dat je niet mag vergeten aanduiden dat je voorrang hebt! Met kinderen van dezelfde leefentiteit bedoelen we:

  • broers en zussen, al dan niet wonend op hetzelfde adres
  • halfbroers en halfzussen, al dan niet wonend op hetzelfde adres
  • kinderen die eenzelfde hoofdverblijfplaats hebben, maar geen gemeenschappelijke ouder(s) hebben (vb. stiefbroers en -zussen)

Op welke dag of uur je je aanmeldt, is helemaal niet belangrijk, zolang het maar in de opgegeven periode gebeurt.

Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Met de aanmelding geef je enkel aan in welke scholen je je kind graag wil inschrijven.

Op woensdag 21 april 2021 krijg je een plaats toegewezen in een gekozen school en kan je je daar gaan inschrijven vanaf 24 april 2021.

 

Inschrijving

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen, zullen de inschrijvingen digitaal gebeuren.

Op zaterdag 24 april 2021 krijg je een mail toegestuurd met daarin het inschrijvingsformulier. Van zodra dit formulier is ingevuld, ben je ingeschreven op onze school.

De bevestiging zal je binnen de week worden toegestuurd via mail.

U bevindt zich hier: Home Inschrijvingen