×

Waarschuwing

This parser only supports VCARD and VCALENDAR files
Content is:Error 404 (Niet gevonden)!!1*{

Leerlingenraad

Een leerlingenraad is een – meestal – maandelijkse bijeenkomst van afgevaardigden uit alle mogelijke jaren en richtingen. De leerlingenraad is een orgaan voor en door leerlingen. Elke klas heeft de mogelijkheid een afgevaardigde naar deze raad te sturen en op die manier haar stem te roeren. Dit wordt bij grote interesse door middel van een democratische stemming gedaan.

Op een eerste, oriënterende vergadering worden – ook door middel van stemming – de voorzitter en vice-voorzitter verkozen. Zij zijn doorgaans oudere leerlingen die ervaring hebben met de werking van leerlingenraad en leiden de vergadering in goede banen. Elke vergadering wordt bijgewoond door een afvaardiging van de leerkrachten, die de leerlingen kunnen helpen bij eventuele vragen of onduidelijkheden. Het is immers belangrijk een duidelijke achtergrond van een probleem te kunnen schetsen.

Tijdens een circa twintig minuten durende vragenronde worden vragen, voorstellen of problemen geuit en besproken. De beste ideeën, die uit de bus komen, worden later door de leerlingenraadvoorzitter aan de directie voorgelegd. Waterdispensers, banken op de speelplaats, vernieuwingen in de toiletten,… het is maar een fractie van onze verwezenlijkingen. We kunnen geen omschrijving van de leerlingenraad maken, zonder de enthousiaste inzet voor een jaarlijks thema en het onderwerp van het resterende half uur van een vergadering te vermelden.

Elk jaar kiest de leerlingenraad een goed doel om geld of spullen in te zamelen. Zo zijn culturele en/of menslievende projecten als Cliniclowns, de opgravingen in Sagalassos en Shangrila Home de revue gepasseerd. Gedurende heel het jaar worden plannen gemaakt om geld in te zamelen. Naar jaarlijkse gewoonte gebeurt dit met een filmavond in jeugdhuis Vizit, maar ook een pannenkoekenverkoop of andere acties zijn reeds georganiseerd.

De leerlingenraad wordt kortom gekenmerkt door een erg goede interactie met leerkrachten en directie, een gemotiveerde groep progressieve leerlingen en een goede inborst.

 

U bevindt zich hier: Home Wie is wie? Leerlingenraad