Ouderraad

Een goede school voor onze kinderen. Het is een steeds weerkerende vraag bij het zoeken naar een school. Is het wel een goede school?

De vraag is natuurlijk wat dat nu juist is? Een school zoeken is niet altijd zo eenvoudig. Van iedere school gaan er heel wat verhalen de ronde. Zowel lovende, positieve verhalen als cowboyverhalen over hoe het zeker niet moet. Maar een school is meer dan alleen maar wat verhalen en losse ervaringen. Het is een samenbundeling van veel krachten. Niet alleen de leerkrachten maar ook die van de sfeer en de omgeving. Ook ouders maken deel uit van de school, ook al zijn die niet dag in dag uit op school zoals hun zonen en dochters. Toch maken ouders mee deel uit van het schoolgebeuren.

Dat krijgt concrete vorm in de ouderraad. De ouderraad is een groep enthousiaste ouders die de school zoveel mogelijk steunt om zo onze leerlingen dat beetje extra te geven dat we niet kunnen en niet mogen verwachten van de leerkrachten. Het zijn soms die kleine extraatjes die het in Sint-Ursula nog wat aangenamer kunnen maken voor uw kind.

Dat gaat van helpen bij activiteiten die de school organiseert tot het zelf organiseren van een aantal activiteiten. Enkele daarvan dienen om de nodige fondsen te verzamelen, zoals onze vlaaienslag, waardoor we dan weer de school kunnen steunen of activiteiten kunnen inrichten ten voordele van onze leerlingen of de ouders, zoals een informatieavond rond een bepaald thema. Zo doen ook ouders hun best om deze school dat beetje extra te geven.

Wil u meewerken? U bent meer dan welkom op de volgende vergadering. Neem hiervoor gerust even contact op met de school..

U bevindt zich hier: Home Wie is wie? Ouderraad